KOVO MĖNESIO PAMOKOS NETRADICINĖSE ERDVĖSE

KOVO MĖNESIO PAMOKOS NETRADICINĖSE ERDVĖSE

Kovo 22 d. LKNUC vyko pamokos netradicinėse aplinkose.

Pradinių klasių mokiniai su savo mokytojomis dalyvavo keramikos užsiėmime. Jį organizavo į LKNUC atkeliavusios menų studijos „Spalvų juokas“ edukatorės. Vaikai lipdė velykinius margučius ir puošė juos tautiniais raštais.

5/6 klasės mokiniams mokytojos D.Bieliauskienė ir G.Eidėnienė vedė matematikos ir kūno kultūros pamoką sporto salėje (krepšinio, tinklinio, teniso, badmintono aikščių išmatavimas ir jų palyginimas; bėgimų ir šuolių rezultatų surašymas pagal rezultatus pirmumo tvarka, darbas su chronometru). Vėliau visi gamino Velykinį plakatą.

7B klasės mokiniai kartu su geografijos mokytoja A. Aušiūriene lankėsi valstybinėje saugomų teritorijų tarnyboje. Iš anksto visi tikėjosi, kad apsilankymas patiks, bet tarnybos ekspozicija pranoko visus lūkesčius. Ji buvo ne tik įdomi turiniu, bet ir stebinanti vizualiais sprendimais. Įėję vaikai pasijuto lyg gamtos apsuptyje: žolynai, paukščiai, žiogai aplinkui, o užvertus galvą – debesys. Tarsi  pievoje ar miške. Mokiniai susipažino su Lietuvos saugomomis teritorijomis, žiūrėjo mini filmukus, galėjo rankomis liesti daugybę eksponatų ir specialioje smėlio dėžėje formavo įvairias reljefo formas. Išvyka mokiniams paliko didelį įspūdį.

7a ir 8 klasės mokiniai kartu su fizinio lavinimo mokytoju K. Jasnausku, fizikos mokytoja K.Vonžodiene ir lietuvių kalbos mokytoja L. Aleksaite -Norvile skyrė dieną bažnyčių pažinimui. Vaikščiodami senamiesčio gatvėmis mokiniai apžiūrėjo senąsias miesto bažnyčias, jų architektūros grožį, kartu su mokytojais ieškojo faktų apie lankomas bažnyčias. Maršruto pabaigoje buvo aplankytas Bažnytinio paveldo muziejus, kuriame mokiniai susipažino su įspūdingiausiais auksakalystės, tapybos, skulptūros dirbiniais.

Ia, I b ir II gimnazijų klasių mokiniai, lydimi pedagogių J. Drazdauskienės, M. Pošiūtės-Žebelienės, V. Ivanauskienės ir R. Rusovičiūtės vyko į Dingusių žmonių šeimų paramos centrą, kur mokiniams vyko prevencinė pamoka  „Pasiklydę virtualiame pasaulyje“ apie prekybą žmonėmis, apie patyčių ir kitų nepilnamečių išnaudojimo formų plitimą virtualioje erdvėje. Mokiniai taip pat turėjo galimybę susipažinti su pačios įstaigos darbu, teikiamomis pagalbos formomis nukentėjusiems paaugliams.

Anglų kalbos mokytoja J. Naimavičiūtė -Skuolienė su III G. klase lankėsi Europos informacijos centre, kur susipažino su Europos Sąjunga, jos institucijomis bei jaunimo galimybėmis ES. Mokiniai domėjosi savanorystės programomis ir studijomis užsienyje.

IV-ų klasių mokiniai dalyvavo bandomajame lietuvių kalbos egzamine, o vėliau- netradicinėje biologijos pamokoje centro salėje ir gamtoje.

VALSTYBĖS PAŽINIMO CENTRO EDUKACINIS UŽSIĖMIMAS LKNUC MOKINIAMS

VALSTYBĖS PAŽINIMO CENTRO EDUKACINIS UŽSIĖMIMAS LKNUC MOKINIAMS

UŽGAVĖNĖS – TRADICINĖ ŠVENTĖ

UŽGAVĖNĖS – TRADICINĖ ŠVENTĖ

Bendra metodinė diena su ,,Atgajos“ spec. mokyklos kolegomis

Bendra metodinė diena su ,,Atgajos“ spec. mokyklos kolegomis

TARPTAUTINIS ETWINNING PROJEKTAS „CHRISTMAS MAGIC“ BAIGĖSI

TARPTAUTINIS ETWINNING PROJEKTAS „CHRISTMAS MAGIC“ BAIGĖSI

No Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Archyvai